In 2021 won Gijs Roozen op het Nederlands Film Festival met zijn film Heen En Weer de Wildcard van het Nederlands Filmfonds. Dit betekend dat er een bedrag t.w.v. €50.000,- ter beschikking wordt gesteld om een nieuwe documentaire te realiseren. Deze korte documentaire zal door Tangerine Tree geproduceerd worden en naar verwachting begin 2024 klaar zijn.

Synopsis
De documentaire ‘Daarbuiten’ neemt je mee in het nachtelijke moment waarin twee personen tegelijkertijd wakker zijn. Kijkend naar een plek die zij niet kunnen bereiken, beïnvloeden of begrijpen, draait de aarde, verstrijkt de tijd en drijven in hetzelfde tempo hun gedachten en gevoelens voorbij.
‘Daarbuiten’ is een korte poëtische documentaire die onderzoekt wat het betekent om te "begrijpen" en bevraagt wat de relatie tussen onze binnen- en buitenwereld is en hoe deze elkaar beïnvloeden. Dit alles aan de hand van twee personen die zich op een bijna tegenovergestelde manier verhouden tot het heelal. Beiden bevinden zich op een uniek punt in het leven en hebben hun eigen zorgen en verlangens. Hetgeen wat ze delen is het moment en het uitzicht.

You may also like

Back to Top